Startpagina Veeteelt

''Dierenwelzijnsconcept wordt binnen vijf jaar de standaard''

U zou het haast vergeten in Fipronil-tijden, maar er zijn nog heel wat andere thema’s bijna permanent actueel in de veehouderij. Landbouwleven ging aan tafel zitten bij ‘s lands tweede grootste veevoederleverancier, en dan weet u dat we bij Vanden Avenne in Ooigem zitten. Het bedrijf is in volle ontwikkeling: in Oevel komt het nagelnieuwe slachthuis op toeren. En daar zou dierenwelzijn wel eens om meer dan één reden belangrijk kunnen worden. Ook voor u.

Patrick Vanden Avenne geeft het stokje van de operationele leiding steeds meer door aan zonen Thomas en Maurits. “Ik word meer coach”, aldus vader Vanden Avenne. En een coach, die moet de visie kunnen helpen vorm geven en uitleggen. “Ik zie dierenwelzijnlabels zoals bijvoorbeeld het Nederlandse Beter Leven-keurmerk ook hier in de Belgische grootdistributie de standaard worden. En dat zal geen vijf jaar meer duren”, zo klonk een boude voorspelling.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Zeventigtal salmonella-infecties in België gelinkt aan consumptie van eieren

Pluimvee Het Nationaal Referentie Centrum voor Salmonella (NRC, Sciensano) stelde sinds begin dit jaar een verhoging vast van een bepaalde salmonellastam. Daarop werd een brononderzoek gestart door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), het Departement Zorg en Sciensano. Uit de resultaten blijkt dat eieren aan de oorzaak liggen van de Salmonella-uitbraak. Intussen worden de betrokken producten teruggeroepen van bij de consument.
Meer artikelen bekijken