Startpagina Veeteelt

Franse restaurants moeten herkomst vlees aantonen vanaf maart

Franse restaurants, kantines en alle andere plekken waar kip, varkensvlees, lamsvlees of schapenvlees wordt geserveerd, moeten vanaf maart aantonen waar de dieren geleefd hebben en geslacht zijn. De eetgelegenheden moeten ook aangeven of het vlees vers of ingevroren is. Dat heeft het Franse ministerie van Landbouw beslist.

Voor rundsvleesgerechten gelden die maatregelen al sinds 2002. Voor kip, varkensvlees, lamsvlees en schapenvlees golden ze vooralsnog enkel in supermarkten en beenhouwerijen. De uitbreiding van de maatregelen is een antwoord op de toenemende interesse van consumenten in de oorsprong van voeding, maar het moet ook de consumptie van lokaal vlees verhogen, op plekken zoals schoolkantines.

Momenteel komt de helft van het vlees dat daar geserveerd wordt immers uit het buitenland, stelt het landbouwministerie. "We hebben hier lang aan gewerkt, zodat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Zeventigtal salmonella-infecties in België gelinkt aan consumptie van eieren

Pluimvee Het Nationaal Referentie Centrum voor Salmonella (NRC, Sciensano) stelde sinds begin dit jaar een verhoging vast van een bepaalde salmonellastam. Daarop werd een brononderzoek gestart door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), het Departement Zorg en Sciensano. Uit de resultaten blijkt dat eieren aan de oorzaak liggen van de Salmonella-uitbraak. Intussen worden de betrokken producten teruggeroepen van bij de consument.
Meer artikelen bekijken