Startpagina Actueel

Beperking instroom studenten Diergeneeskunde vooral gericht op bewaken van hoge kwaliteit

Vanaf het academiejaar 2023-2024 wordt een toelatingsexamen voor de bacheloropleiding diergeneeskunde ingevoerd. “Het doel van het examen is het beperken van de instroom, zodat de kwaliteit van de opleiding kan worden gegarandeerd, evenals de veiligheid in de dierenklinieken”, stelt Vlaams onderwijsminister Ben Weyts.

De opleiding Diergeneeskunde (van kleine huisdieren, over varkens en pluimvee tot grote herkauwers) kan in Vlaanderen worden gevolgd in de universiteiten Antwerpen (bachelor) en Gent (bachelor en master). De voorbije decennia is de groei opmerkelijk. Voor het academiejaar werd op basis van voorlopige cijfers de kaap van de 2.500 unieke studenten in zo’n opleiding doorbroken.

Verplichte ijkingsproef

Op vragen van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Landbouwer Johan Lavens: “Waterbufferbekkens raken veel te moeilijk vergund”

Klimaat Vandaag (22 maart) is het Wereldwaterdag. Naar aanleiding daarvan trokken we naar het West-Vlaamse Staden. Johan Lavens en Christel Baert runnen er een gemengd bedrijf, bestaande uit een varkenstak en de teelt van akkerbouwmatige industriegroenten. Water is er cruciaal, voor de varkens én voor de groenten. “De overheid en veel collega’s hebben nog te weinig aandacht voor waterbeschikbaarheid in de sector”, vindt Johan.
Meer artikelen bekijken