Startpagina Actueel

Actuele uitdagingen in de voedingsconsumptie

De landbouw produceert genoeg voedsel voor 12 tot 14 miljard mensen, en toch lijdt 1 op 8 mensen wereldwijd aan chronische honger. De grootste reden daarvoor is dat 1/3de van het voedsel wereldwijd verloren gaat of verspild wordt. Die overconsumptie heeft een impact op het milieu en op de gezondheid.

Onze voedingspatronen veranderen van tijd tot tijd. Wanneer we meer verdienen, gaan we ook meer eten. Dat zorgt voor een stijgende milieu- en gezondheidsimpact, want met meer geld gaan we ook meer voedsel verspillen en meer ‘lege calorieën’, vlees, zuivel en verzadigde vetten opnemen. Liesbet Vranken, hoogleraar bio-economie aan KU Leuven, legt het ons uit.

Voedingsconsumptie en duurzaamheid

“Als die...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken