Startpagina Preventie in land- en tuinbouw

Peter Jaeken: “De laatste jaren is er van product tot toepassing enorm geïnvesteerd op veiligheid”

In de gewasbescherming werd de laatste 10 jaar enorm geïnvesteerd op vlak van milieuveiligheid. Van actieve stof, tot formulering verpakking, beschermingskledij en spuitapparatuur… alle aspecten van het gewasbeschermingsproduct worden meegenomen in de ontwikkeling ervan. Gebruiksveiligheid blijft daarin niet achter. “De gewasbeschermingsindustrie werkt eraan, maar ook de landbouwer”, geeft gewasbeschermingsexpert Peter Jaeken van Phytofar mee.

Wil je minder ongevallen? Dan moet je streven naar minder blootstelling. Eigenlijk is dit principe heel simpel, maar het vergt aandacht van zowel de industrie als de gebruiker, zo vertelt gewasbeschermingsexpert Peter Jaeken van Phytofar. We spraken hem over de evolutie in het veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen. Hoe veilig is die wereld nu? Hoe werd er gewerkt aan veilige actieve stoffen, formuleringen, verpakkingen… om de veiligheid van de gebruiker te garanderen?

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Preventie in land- en tuinbouw

Patrick Cobbaert: “Op minder dan een milliseconde was ik mijn handigheid kwijt”

Mechanisatie Elk arbeidsongeval is er één te veel. Ook voormalig loonwerker Patrick Cobbaert werd slachtoffer, en dat tijdens het onderhoud van de 4-rijige maïshakselaar en de messentrommel. “Ik voelde direct dat ik mijn hand kwijt was. Gelukkig zorgde een sterke overall ervoor dat ik niet volledig werd meegetrokken”, vertelt hij. “Landbouwers die zoiets meemaken, willen niet meer buitenkomen. En dat is jammer, want samen sta je sterker naar de overheid toe.”
Meer artikelen bekijken