Verschillende elementen kunnen negatieve impact op rentabiliteit van Europese suikersector hebben
Op middellange termijn zijn er verschillende elementen die een negatieve impact kunnen hebben op de rentabiliteit in de Europese suikersector. Dat antwoordt Vlaams minister Hilde Crevits op een schriftelijke vraag van Sofie Joosen, Vlaams parlementslid voor N-VA, op de suikerproductie in Vlaanderen.

Eerder werd gesteld dat sinds de afschaffing van de suikerquota er heel lage suikerprijzen waren die tot voor de coronapandemie weer begonnen te stijgen. “Deze herstelbeweging werd voornamelijk gevoed door een verwacht tekort aan suiker op de wereldmarkt”, zegt Sofie Joosen. “Bij het begin van de coronacrisis is de suikerprijs op wereldniveau weer gedaald naar de lagere prijsniveaus van voor de herstelbeweging. Intussen herstelt de suikerprijs zich weer lichtjes.”...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement