Startpagina Varkens

Eric en Chantalle Reijrink (NL): Je moet op veel zaken letten bij een sanering

Varkenshouders Eric en Chantalle Reijrink uit het Brabantse Diessen (NL) doen mee aan de meest recente Nederlandse saneringsregeling voor de varkenshouderij (zie kader). Bij het saneren zijn er flink wat zaken waar je op moet letten: van het uiterlijke moment van leegdraaien, tot aan de sloopdatum, fiscale punten en herinvesteringsmogelijkheden.

Eric Reijrink (53) nam in 1997 het gemengde bedrijf over van zijn ouders. Ze hadden 120 zeugen en 60 stuks melkvee. Eric: “De overname gebeurde dan nog wel tijdens de varkenspest die op dat moment in Nederland heerste.” De Brabantse varkenshouder wilde meteen uitbreiden na de overname en realiseerde dat door een luchtwasser achter de stal te zetten. Zodoende kon hij groeien naar een gesloten bedrijf met 240 zeugen (3.000 vleesvarkens). Na een aantal jaren werden de kinderen van het stel groter en wilde Chantalle (46), waar Eric...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Optimaliseren van voederopname, groeiprestaties en uniformiteit

Varkens In het Unipig-onderzoeksproject gaan ILVO en KU Leuven op zoek naar strategieën om de uniformiteit tussen dieren in eenzelfde productieronde te verhogen. Uit 2 recente proeven blijkt dat het bijkomend aanbieden van nat snoepvoeder in een vertrouwde kom bovenop speenvoeder in een standaardvoederbak de voederopname tijdens de eerste week na het spenen verhoogt.
Meer artikelen bekijken