Startpagina Bedrijfsnieuws

Minister Brouns bezocht samen met Voka het R&D-center van Bayer

Minister van Landbouw Jo Brouns bezocht op 18 december samen met Voka-KvK Vlaams-Brabant het R&D Center van Bayer in Bergschenhoek (NL). Daar worden zaden ontvangen en op kwaliteit getest en gebeurt ook de R&D voor glastuinbouw.

Leestijd : 1 min

Gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant Kris Claes maakte bij aanvang duidelijk dat het R&D Center van Bayer toont dat investeren in onderzoek en ontwikkeling belangrijk is en blijft. Zij vroegen tijdens het bedrijfsbezoek aan onze overheid om onderzoek en ontwikkeling meer te stimuleren en dat te doen in samenwerking met bedrijven.

Werner De Prins, hoofd van Bayer in de Benelux gaf aan dat Vlaanderen en Nederland wereldwijd aan de top staan op het gebied van kennis en innovatie in landbouw. “Enkel door innovatie zullen we erin slagen voldoende, gezonde voeding te garanderen voor de groeiende wereldbevolking. Via plantenveredeling kunnen we planten beschermen tegen ziekten, plagen en onkruiden, maar ze bijvoorbeeld ook smakelijker maken.”

Bayer is trots dat ze minister Brouns mochten tonen wat je allemaal kunt bereiken met het veredelen van groenten, voor de telers, voor de consument en zelfs voor de planeet.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken