Startpagina Bedrijfsnieuws

Agrifirm komt met nieuwe generatie pensbestendig eiwit op klimaatvriendelijke wijze

De door Agrifirm ontwikkelde en gepatenteerde Greenwave-technologie maakt het mogelijk om op een verantwoorde, klimaatvriendelijke manier eiwitten voor rundveevoeders pensbestendig te maken. De coöperatie heeft in Oss een fabriek gebouwd voor de productie van deze nieuwe generatie pensbestendige eiwitbronnen, die op de markt worden gebracht onder de naam AminoGo.

Leestijd : 2 min

Het pensbestendig maken van eiwitten zorgt ervoor dat koeien meer darmverteerbaar eiwit uit soja- en raapschroot kunnen halen. Hierdoor wordt het rantsoeneiwit efficiënter benut, wat leidt tot een lagere stikstofuitstoot. De Greenwave-technologie maakt gebruik van radiofrequentie en is een duurzame manier om hoogwaardig bestendig eiwit te maken. Tijdens het proces wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen; het proces is volledig elektrisch op basis van 100% groene stroom. De ecologische voetafdruk die gepaard gaat met de productie van deze pensbestendige eiwitten is daarmee tot een minimum beperkt.

Greenwave-technologie

AminoGo wordt geproduceerd met de Greenwave-technologie. Uitgebreid onderzoek door de R&D afdeling van Royal Agrifirm Group heeft deze technologie toepasbaar gemaakt voor het bestendig maken van eiwit. De Greenwave-technologie is gebaseerd op het van binnenuit verwarmen van het product door middel van radiofrequentiegolven. De technologie is vergelijkbaar met het gebruik van de magnetron, maar door de hogere golflengte is het beter toepasbaar in industriële productie met grote volumes en hoge uniformiteit. Het gebruik van radiofrequentie wordt al wel toegepast in de humane voedingsmiddelenindustrie. De toepassing voor het opwaarderen van rundveevoer is echter compleet nieuw. Op deze toepassing heeft Agrifirm het patent.

AminoGo pensbestendig eiwit

Jeroen Verver, Directeur Rundvee bij Agrifirm: "Door het gebruik van Greenwave-technologie kunnen we een pensbestendig eiwit aanbieden dat een milieuvriendelijk alternatief is voor onze boeren. AminoGo is een lijn met pensbestendige eiwitten uit zowel soja- als raapschroot. De Greenwave-technologie zorgt voor een optimaal behoud van essentiële voedingsstoffen, wat resulteert in een product dat rijk is aan van nature beschikbare eiwitten en aminozuren. Dit vergroot niet alleen de nutritionele voordelen voor de koe, maar draagt ook bij aan een goede diergezondheid. Veehouders die gebruik maken van onze voeders zullen automatisch profiteren van de voordelen van AminoGo.”

Klimaatvriendelijke oplossingen

Agrifirm produceert AminoGo in een nieuwe faciliteit naast de bestaande fabriek in Oss. Met deze duurzame investering creëert Agrifirm nieuwe wegen om technologische vernieuwing in de agrarische sector vorm te geven. Op die manier maken we ons hard voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties.

Agrifirm

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken