Startpagina Belgische bieren en sterkedranken

“Hoe meer landbouwers opnieuw brouwgerst gaan telen, hoe liever”

Belgische gerst gaat als Delirium-bier de wereld rond. Zowat 85% van het geproduceerde volume van de Delirium-brouwer uit Melle gaat naar het buitenland, met China, de Verenigde Staten en Frankrijk op kop. Sinds enkele jaren komt een deel van de mout (gemoute gerst) van Brouwerij Huyghe opnieuw uit België.

Tot voor kort kwam alle mout voor het bier met de roze olifant op het etiket nog uit het buitenland, maar sinds enkele jaren zet de familiale brouwerij uit het centrum van Melle zich hard in om de productie van brouwgerst en mout terug naar ons land te halen, zodat ze hun Delirium met nog meer overtuiging een echt ‘Belgisch’ bier kunnen noemen.

“Er is nu in het naburige Lochristi een landbouwer die gerst teelt voor ons bier. Een beperkt deeltje komt van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Belgische bieren en sterkedranken

De Cort Belgian Farm Distillery zet afval om in buitengewone producten

Belgische bieren en sterkedranken Upcycling, of recyclage met een toegevoegde waarde, is een concept dat gepromoot wordt door de familie De Cort in hun stokerij in de gemeente Pepingen, in het Pajottenland. Ze produceren sterkedranken met pure smaken op basis van onder andere grondstoffen die niet langer gewenst zijn, die als lelijk worden beschouwd of die als ongeschikt bekend staan voor consumptie, en dat zonder toevoeging van extracten of aroma's.
Meer artikelen bekijken