Startpagina Belgische bieren en sterkedranken

La Cress: “Van de gezondste groente ter wereld naar een lekker bitter biertje”

Waterkers, die passie geef je door van generatie op generatie. Althans, dat vertelt Frank Vansimpsen uit eigen ervaring. “Elke week maak ik wel iets klaar met waterkers. Mijn kinderen zijn zot van de stoemp met waterkers”, vertelt hij. Toch zijn er andere manieren om het te gebruiken dan alleen in de keuken. In 2012 kwam het eerste en enige waterkersbiertje op de markt, La Cress.

Er zijn slechts 7 of 8 waterkerstelers in België, maar Frank Vansimpsen hoort toch bij de groteren. Men zegt wel eens dat je de passie meekrijgt met de paplepel, maar in het geval van Frank was dat toch in een lichtjes andere vorm, namelijk die van een goeie waterkersstoemp. Het verhaal begint in 1938. Toen begon Franks opa met de waterkersteelt. Hij leerde het plantje appreciëren nadat hij het plukte aan een kasteel in Voort. "Hij zag er de waterkers staan in de vijver. Hij had er al eens van gehoord, maar proefde er nu van en vond het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Belgische bieren en sterkedranken

De Cort Belgian Farm Distillery zet afval om in buitengewone producten

Belgische bieren en sterkedranken Upcycling, of recyclage met een toegevoegde waarde, is een concept dat gepromoot wordt door de familie De Cort in hun stokerij in de gemeente Pepingen, in het Pajottenland. Ze produceren sterkedranken met pure smaken op basis van onder andere grondstoffen die niet langer gewenst zijn, die als lelijk worden beschouwd of die als ongeschikt bekend staan voor consumptie, en dat zonder toevoeging van extracten of aroma's.
Meer artikelen bekijken