Startpagina Belgische bieren en sterkedranken

Frederik en Kaat willen het ambacht van jenever stoken terugbrengen

Frederik Buyens uit Zelzate wil het ambacht van de Vlaamse jeneverproductie terugbrengen. Sinds enkele jaren trekt hij met Stokerij-Eenvoud aan de kar om jenever opnieuw populair te maken.

Jenever wordt vaak beschouwd als een product dat vooral bij ouderen populair is. “Vroeger was er in Vlaanderen bij wijze van spreken in elk dorp wel iemand die jenever stookte en iedereen dronk het, van jong tot oud. Vandaag zijn er in gans Vlaanderen nog maar een handvol stokerijen over. Ik wil er mee voor zorgen dat het ambacht niet verloren gaat”, zegt Frederik.

Frederik leerde jenever stoken in Hasselt, zijn echtgenote Kaat volgde daar een cursus gin maken. “Ik werk in de chemie en Kaat is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Belgische bieren en sterkedranken

De Cort Belgian Farm Distillery zet afval om in buitengewone producten

Belgische bieren en sterkedranken Upcycling, of recyclage met een toegevoegde waarde, is een concept dat gepromoot wordt door de familie De Cort in hun stokerij in de gemeente Pepingen, in het Pajottenland. Ze produceren sterkedranken met pure smaken op basis van onder andere grondstoffen die niet langer gewenst zijn, die als lelijk worden beschouwd of die als ongeschikt bekend staan voor consumptie, en dat zonder toevoeging van extracten of aroma's.
Meer artikelen bekijken