Startpagina Belgische bieren en sterkedranken

“Champagne, prosecco, cava… Seprosa past perfect in het rijtje”

Wat begon als ‘Idee van het Jaar’, is ondertussen gegroeid tot een volwassen heerlijke mousserende appelwijn. Het is zéker geen cider. “De appeltoets is duidelijk aanwezig, maar de druif geeft extra kracht aan de wijn”, vertelt Eddy Leclere. Landbouwleven mocht alvast nippen van een glaasje vernieuwde Seprosa. En proefde dat het goed was.

Wie appels zegt, kan in dezelfde zin vaak ook Haspengouw zeggen. Het idee van Seprosa ontstond echter niet bij een appelteler, maar bij een leerkracht aan de tuinbouwschool in Sint-Truiden, Hasp-O Stadsrand. Eddy Leclere geeft er al les sinds 1983, maar is altijd actief geweest naast de school. Zo organiseerde hij veel voorlichtingsactiviteiten met Studiekring Guvelingen, de voorlichtingsorganisatie voor fruit die verbonden is aan de school. Dit jaar bestaat de school 100 jaar en de Studiekring Guvelingen 85 jaar....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Belgische bieren en sterkedranken

De Cort Belgian Farm Distillery zet afval om in buitengewone producten

Belgische bieren en sterkedranken Upcycling, of recyclage met een toegevoegde waarde, is een concept dat gepromoot wordt door de familie De Cort in hun stokerij in de gemeente Pepingen, in het Pajottenland. Ze produceren sterkedranken met pure smaken op basis van onder andere grondstoffen die niet langer gewenst zijn, die als lelijk worden beschouwd of die als ongeschikt bekend staan voor consumptie, en dat zonder toevoeging van extracten of aroma's.
Meer artikelen bekijken