Startpagina Groenvoorziening

Groenvoorziening

Groenvoorziening

De tuin en de wet: Overzicht van wetgeving over goed nabuurschap

Groenvoorziening Ontspannen, spelen, creatief zijn, vrienden ontvangen voor een barbecue: de tuin, dat is genieten. Soms is het echter ook een bron van frustratie voor de buurman. Maak daarom bij de aanleg van je tuin goede afspraken met de buren of beter nog: respecteer de geldende wetgeving omtrent deze materie. Zo ben je er zeker van dat je probleemloos kan genieten van je eigen stukje natuur, en vermijd je problemen met je buur.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Sterke bladhoudende planten

Als we denken aan een wintergroene haag, denken we vaak aan de klassieke coniferen zoals ‘Taxus’, ‘Thuya’ of ‘Juniperus’. Er zijn echter ook sterke, goed bladhoudende planten die zich uitstekend lenen voor het vormen van een mooie dichte haag. Waar coniferen, met uitzondering van Taxus, eerder geschikt zijn voor het vormen van wat hogere hagen, zijn een aantal van de bladhoudende planten ook prima geschikt om lage haagjes mee te maken.

Alles wat je moet weten over bloembollen

Ze zijn er weer, de bloembollen. Nu zijn ze nog mooi verpakt, in houtkrullen zoals het hoort, met mooie foto's op de verpakking die ons al doen verlangen naar het voorjaar. Maar wanneer moeten die bollen nu ook alweer in de grond en moeten die er na de bloei ook weer uit? Zijn bollen winterhard en kunnen ze ook in pot?

Viooltjes geven kleur aan de winter

Door de sterke wind en de aanhoudende regen van de laatste weken staan de zomerbloeiers er nu op vele plaatsen troosteloos en verlept bij. Het is dus tijd voor vernieuwing, met bijvoorbeeld viooltjes.

Meest gelezen

Nederlandse stad Arnhem zet varkens in tegen opmars Amerikaanse eik

De stad Arnhem, in het oosten van Nederland, laat 9 varkens los in het bos. De Bonte Bentheimers, gevlekte varkens die tot 250 kg kunnen wegen, gaan de eikels van de Amerikaanse eik in dat bos opeten. Zo zal de exotische eik de inheemse eiken en dennen niet langer overheersen.

Het fruitalfabet (deel 2)

In deel 1 van het fruitalfabet hadden we het al over appels en frambozen, vertelden we je wat een boomspiegel is en bekeken we beknopt de mogelijke groeiwijzen van een fruitboom. In dit vervolg van het fruitalfabet bekijken we nog enkele specifieke begrippen en geven we nog wat weetjes over fruit.

Het fruitalfabet (deel 1)

Eind oktober, met het vallen van de bladeren, start het plantseizoen voor bomen en struiken. Wij zetten je graag op weg met een aantal belangrijke begrippen en weetjes uit de fruitwereld.

Bosbessen: de blauwe bes en haar familie

De bosbes is een buitenbeentje onder de bessensoorten. Dat is niet omwille van zijn groeivorm of zijn vele en lekkere bessen, maar wel omwille van de eisen die bosbessen stellen aan de bodem en door hun specifieke voedingsbehoeften. Mits de juiste verzorging is het echter perfect mogelijk om deze lekkere bessen ook in de eigen tuin te kweken.