Startpagina Akkerbouw

ILVO gehuldigd als verdienstelijke Oost-Vlaming

Op maandag 8 januari huldigde de Provincie Oost-Vlaanderen 4 verdienstelijke Oost-Vlamingen. Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) was één van de gehuldigden.

Leestijd : 1 min

Eerste gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, Kurt Moens, geeft aan dat ze met hun kernbevoegdheden in het achterhoofd, ook dit jaar als deputatie op zoek zijn gegaan naar Oost-Vlamingen die zich in 2023 op een bijzondere manier onderscheidden en zo Oost-Vlaanderen op de kaart zetten in binnen- en buitenland. Vier sprongen eruit en werden bij het begin van 2024 gehuldigd.

Naast het ILVO gaat het nog om Pastati (maatwerkbedrijf dat verse pasta maakt), Barry Callebaut (chocoladeproducent) en Prof. dr. Hendrik Vos (Europakenner en opiniemaker).

Als onafhankelijk wetenschappelijk onderzoekscentrum werkt ILVO mee aan de verduurzaming van de landbouw, visserij en agrovoedingssector en dit al meer dan 90 jaar. Het instituut bouwt aan kennis om op een maatschappelijk verantwoorde manier en binnen de planetaire grenzen voldoende, gezond en gevarieerd voedsel te kunnen produceren voor de 10 miljard monden die de wereld in 2050 moet voeden. ILVO werkt dan ook nauwgezet samen met de provinciale proefcentra en met de Oost-Vlaamse onderwijsinstellingen, ten dienste van de (Oost-Vlaamse) land- en tuinbouwers.

Provincie Oost-Vlaanderen

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken