Startpagina Mechanisatie

Voorpublicatie ‘Tractor, een geschiedenis’... over boeren, tractoren en passie voor oldtimers

Het binnenkort te verschijnen boek ‘Tractor: een geschiedenis’ vertelt in ruim 250 rijk geïllustreerde pagina’s de bijzondere geschiedenis van de tractor in het algemeen en meer specifiek in België. Van groot tot miniatuur en van de oudste tot de nieuwste modellen. Landbouwleven verkreeg het exclusieve recht om de inleiding als voorpublicatie te presenteren. Hier is deel 1 van de inleiding, met onderaan de besteldetails.

In de speelse, humoristische en veel gelauwerde roman ‘Een korte geschiedenis van de tractor in Oekraïne’, geschreven door Marina Lewycka, speelt Nikolai Majevskyj, een 84-jarige ingenieur uit Engeland, een centrale rol. Hij is verliefd geworden op en getrouwd met de rondborstige en vele jaren jongere Oekraïense Valentina, maar zij ziet hem vooral als een garantie op een onbezorgde toekomst. En op verblijfspapieren.

Terwijl Nikolais dochters hem proberen te bevrijden van zijn jonge en driftige eega, richt hij zijn aandacht op het schrijven van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken