Startpagina Mechanisatie

Gemeenschappelijke Europese veiligheidsnormen voor mobiele machines goedgekeurd

Vorige week woensdag keurde het Europees parlement met ruime meerderheid een gemeenschappelijke Europese set veiligheidsnormen voor niet-voor-de-weg-bestemde mobiele machines, zoals oogstmachines, goed.

Oogstmachines en andere niet-voor-de-weg-bestemde mobiele machines moeten af en toe toch de openbare weg op om van en naar de werksite te gaan. Verkeersveiligheidsnormen moeten ervoor zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt.

Maar elke Europese lidstaat heeft momenteel haar eigen regels rond gebruik in het wegverkeer van niet-voor-de-weg-bestemde mobiele machines. Cijfers van de Europese Commissie tonen echter dat slechts 4% van deze machines verkocht in het EU-land waar de productie plaatsvindt. “Dit betekent dat producenten van niet-voor-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken