Startpagina Mechanisatie

Jonge gast geeft volop gas in het gras

Dat het leven niet te voorspellen is, maar dat je het zelf in de hand hebt, bewijst Jordy De Smet (23 jaar) uit het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Vijf jaar geleden verliet hij de schoolbanken, nu heeft hij een loonbedrijf – gespecialiseerd in de grasoogst – uit de grond gestampt. De loods om alles onderdak te geven is in aanbouw.

Hoewel Jordy best een goede student was in het humaniora en de leerkrachten hem graag op de schoolbanken hielden, kon Jordy zelf hier toch niet blijven. Hij voelde duidelijk dat zijn toekomst in het loonwerk lag. De laatste jaren van het middelbaar onderwijs werden volbracht in de richting automechanica, aangevuld met een specialisatiejaar landbouwmechanisatie in Wetteren. Zo dacht Jordy toch al een goede vorming mee te hebben om zelf wat te kunnen sleutelen. Een keuze die vandaag duidelijk loont. “Je hebt meer inzicht en je kan ingrijpen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken