Startpagina Voor ons gezin

Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn

Een hoofdgerecht voor vier personen. Zoals je vorige maand in de week van het konijn kon ontdekken, kan je met de sympathieke langoor alle kanten op in de keuken. Geen konijn met pruimen hier, maar met heerlijke pastinaak.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

 -1 konijn in stukken versneden

 -4 tomaten, gepeld, de zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden

 -2 uien, fijngesneden

 -2 wortels, in fijne schijfjes gesneden

 -150 g fijne boontjes

 -4 kleine of 2 grote pastinaken

 -1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree

 -1 teentje knoflook, fijngesnipperd

 -4 takjes rozemarijn

 -1 kruidentuiltje met 4 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook

 -2 eetlepels bloem

 -arachide-olie of boerenboter van bij ons

 -olijfolie of koolzaadolie van bij ons

 -15 cl rode wijn

 -ongeveer 8 dl magere vleesbouillon

 -peper van de molen

 -eventueel zeezout

Hoe ga je te werk?

Wentel de stukken konijn in de bloem en klop de overtollige bloem af. Verhit een scheut arachideolie in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de stukken konijn uit de pan en leg ze op een bord. Stoof nu de fijngesneden ui, de wortelschijfjes en de knoflook aan in de pan tot de groenten zacht zijn zonder dat ze kleuren.

Giet de overtollige olie af en voeg de tomatenpuree toe, laat 3 à 4 minuten zachtjes stoven en voeg vervolgens de rode wijn toe. Laat dit even inkoken en voeg nu de stukken konijn, de tomaten, het kruidentuiltje en de magere vleesbouillon toe zodat de stukken konijn net onder staan. Zet het vuur op een laag pitje en laat het konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven zonder deksel.

Dop de boontjes en kook ze kort in kokend water. Verfris de boontjes onmiddellijk in ijskoud water om de groene kleur te bewaren. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snijd ze in gelijke stukken. Schik in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie (en wat zeezout). Verdeel de rozemarijntakjes tussen de pastinaak. Gaar in de oven tot ze lichtjes goudbruin kleuren.

Verwijder het kruidentuiltje uit de stoverij en breng de navarin op smaak met peper van de molen en zeezout. Voeg de boontjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen. Serveer de navarin met de geroosterde pastinaak. Smakelijk!

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken