Startpagina Mechanisatie

Digitaal boeren in de toekomst

Landbouwleven was tijdens de voorbije Agritechnicalandbouwbeurs in de gelegenheid om Richard Markwell te aanhoren. Hij is de voorzitter van CEMA, de vereniging van de Europese landbouwmachineproducenten. We hadden het met hem over de huidige situatie op de Europese landbouwmachinemarkt én over de toekomst met ‘digitaal boeren’.

Ten opzichte van een jaar geleden is de zakelijke stemming wat betreft de handel in landbouwmachines consistent verbeterd. Cema’s maandelijkse barometer piekte in november, al is dit niet in alle sectoren en regio’s het geval.

Positieve kentering

Volgens Richard Markwell kan de positieve kentering van een jaar geleden verklaard worden door o.a. naar de melkprijzen te kijken. Sinds de herfst vorig jaar is er hier een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken