Startpagina Akkerbouw

Mestbankaangifte productiejaar 2023

De Mestbankaangifte voor productiejaar 2023 is vanaf 2 januari 2024 beschikbaar op het Mestbankloket en moet uiterlijk op 15 maart 2024 ingediend worden.

Leestijd : 1 min

De deadline voor de Mestbankaangifte voor productiejaar 2023 is 15 maart 2024. De aangifte is beschikbaar op het Mestbankloket.

Begin januari krijgen de aangifteplichtige land- en tuinbouwers en uitbaters een persoonlijke oproep om de Mestbankaangifte in te dienen. De oproep wordt verstuurd via de berichtenbox. De land- en tuinbouwers en uitbaters van wie de Mestbank geen e-mailadres kent, ontvangen die oproep per brief.

Vlak na het aanmelden in het Mestbankloket verschijnt een boodschap waarin staat hoeveel aangiftes de betrokkene nog moet indienen. Dat cijfer omvat zowel de nog in te dienen aangiftes van de eigen exploitaties, als de nog in te dienen aangiftes van de exploitaties waarvoor er een volmacht is.

Aandachtspunt

Voor de aangifte van de opslag van mestsoorten waarvoor geen forfaitaire richtwaarde bestaat, is een geldig analyseresultaat nodig. Dat geldt ook voor de aangifte van de opslag van spuiwater van een biologische wasser. De Mestbank heeft een cascadesysteem om de mestsamenstelling te bepalen voor de stock van mestsoorten voor wie werkt met analyses.

Voor meer info over de Mestbankaangifte kunt u terecht op de VLM-website.

VLM

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken