Startpagina Voor ons gezin

Rog met appelkappertjes en paprikasaus

Geef de klassieke rog eens een zomerse twist met appelkappertjes en paprikasaus. Na 40 minuten is dit gerecht klaar voor 4 personen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor de roggevleugel:

4 roggen

20 appelkappers

boter

peper

zout

Voor de paprikablokjes:

4 rode paprika's

Voor de tomatenblokjes:

1 tomaat

Voor de paprikasaus:

2 sjalotten (fijngesneden)

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

2 el rode-wijnazijn

200 g zure room

Tabasco

olijfolie

Hoe ga je te werk?

Paprikablokjes:

Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.

Haal de paprika’s eruit, steek ze in een afsluitbare plastic zak en laat ze afkoelen. Verwijder daarna de schil, zaadlijsten en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tomatenblokjes:

Maak aan de onderkant van de tomaat een kruisvormige insnijding. Dompel de tomaat 10 seconden in kokend water, haal uit en laat schrikken in een kom met ijskoud water. Verwijder de pel. Snijd de tomaat in 4 stukken, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

 

Paprikasaus:

Fruit de fijngesneden sjalot, knoflook en paprikablokjes aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, zure room, rode wijnazijn, tabasco, peper en zout toe. Mix fijn.

 

Roggevleugel:

Bak de roggevleugel langs beide kanten goudbruin in flink wat boter. Schud met de pan, zo blijft de rog niet aan de pan kleven. Kruid met peper en zout.

 

Afwerking:

Verdeel de rog over de borden, lepel er paprikasaus bij en bestrooi met de appelkappers. Lepel eventueel nog wat boter uit de pan over de rog, voor een extra sappig resultaat.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken