Startpagina Voor ons gezin

Salade met gegrilde groenten, konijn en aïoli

Breng je salades naar een hoger niveau met gegrilde groenten, krokant konijn en aïoli. Perfect als lunch of avondeten. Na een uur en 10 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor de salade:

1 rode paprika

1 courgette

2 wortelen

200 g kerstomaten

1 rode ui

200 g rucola

0,50 bosje munt

2 el olijfolie

1 citroen (sap)

peper

zout

Voor het vlees:

4 konijnenruggen

2 eiwitten

120 g panko

cayennepeper

3 el zonnebloemolie

Voor de aïoli:

1 eidooier

250 ml zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

0,50 citroen (sap)

1 el volle yoghurt

Hoe ga je te werk?

Spoel de courgette en tomaten. Schil de wortelen.

Snijd de wortelen en courgettes in plakken van 1 cm.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in vier.

Kook de wortelen gaar in gezouten water. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill de wortelen, paprika en courgettes aan beide kanten.

Verwarm de oven voor 220°C.

Schik de groenten in een ovenschaal, doe er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout en zet de schaal 10 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de filets los van de konijnenrug.

Zet 2 kommetjes klaar met eiwit en panko. Kruid de panko met peper, zout en cayennepeper.

Wentel de filets in het eiwit en rol door de panko.

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de filets 3 minuten goudbruin aan elke kant. Haal de filets uit de pan en plaats nog 4 minuten in de oven.

Haal ondertussen de groenten uit de oven en verwijder eventueel het vel van de paprika.

Maak de aïoli:

Doe de eidooier samen met de teentjes knoflook en sap van de citroen in een maatbeker. Giet er de zonnebloemolie bij en ga met de staafmixer op en neer in de maatbeker totdat je de textuur hebt van mayonaise. Kruid met peper en zout en meng er de yoghurt onder.

En verder:

Halveer de tomaatjes. Pel en snijd de rode ui in halve maantjes. Haal de filets uit de oven. schik de rucola in een grote schaal samen met de geroosterde groenten, tomaatjes en rode ui.

Werk af met de munt, peper en zout. Overgiet met de olijfolie en het sap van de citroen. Schik er als laatste de krokante konijnfilets bij en serveer met aïoli. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken