Startpagina Economie

Hoge inflatie in Europa blijft duren

De inflatie in Duitsland, de grootste economie van Europa, blijft hardnekkig boven de 6% hangen. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek. De Portugese regering heeft dan weer door de hoge inflatie het nultarief voor btw op basisvoeding verlengd.

Leestijd : 1 min

De inflatie in Duitsland in augustus bedroeg 6,1%. Dit is een bevestiging van een eerdere raming. Na een stijging van de levensduurte naar 6,4% in juni volgde een daling naar 6,2% in juli en dus 6,1% in augustus. Prijsstijgingen van vooral voeding en ook energie maken dat de inflatie in Duitsland hoog blijft.

Portugal: nultarief btw duurt voort

In april werd de btw op een korf van 46 basisproducten - onder meer fruit, groenten, vlees, vis, zuivel - naar nul gebracht. Die maatregel wordt nu verlengd tot minstens het einde van het jaar, zo besliste de regering. Bedoeling is de gezinnen te beschermen tegen de hoge inflatie.

Belga

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken