Startpagina Voor ons gezin

Indiase bloemkoolsoepmet gemarineerde makreel

Ontdek de rijke smaken van India met deze bloemkoolsoep. De toevoeging van gekruide makreel van bij ons geeft een twist aan dit gerecht. Het is een culinaire reis die je niet wilt missen. Na 40 minuten kunnen 4 personen deze smakelijke soep verorberen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de soep:

1 ajuin

2 teentjes knoflook

bakboter

500 g bloemkolen

500 ml melk

1 blokje groentebouillon

0,50 kl komijnpoeder

0,50 kl korianderpoeder

0,50 kl kurkuma

0,50 kl gemberpoeder

0,50 kl zout

Voor de afwerking:

1 gekonfijte citroen (schil)

2 el gembersiroop

0,50 limoen (sap)

1 rode chilipeper

1 el sesamzaad (geroosterd)

100 g peultjes

150 g makreel (gerookt)

1 sjalot

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Marineer de makreel en groenten:

Hak de schil van de gekonfijte citroen fijn. Meng met de gembersiroop, limoensap en gesnipperde chili en sesamzaadjes.

Snijd de peulen in de lengte in twee. Pluk de makreel in grove stukken. Meng de peulen en makreel met de citroenmarinade. Laat 15 minuten marineren.

Maak ondertussen de soep:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd daarna de bloemkool in kleinere stukjes.

Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat bakboter glazig. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en roerbak even verder.

Voeg de melk, het bouillonblokje, gedroogde kruiden en het zout toe. Vul aan met water tot de bloemkool net onder staat, laat 10 minuten zachtjes koken. Mix daarna fijn.

Afwerking:

Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de gemarineerde groenten en makreel.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken