Startpagina RULA: 'Landbouw en topsport'

Delfine Persoon: “Boksen is ook een schone stiel”

Topsport en landbouw vragen allebei passie en inzet. “Mocht ik een dochter hebben die kan kiezen tussen boeren of professioneel boksen, dan zou mijn advies toch boksen zijn. Dat is ook een schone stiel en minder lastig voor de rug”, zegt bokskampioene Delfine Persoon. Zelf zit deze boerendochter in de herfst van haar bokscarrière, maar ze wil nog 1 keer schitteren.

Delfine Persoon heeft ongeveer alles gewonnen wat er in het internationale vrouwenboksen te winnen valt. Het ‘gestolen’ verlies tegen Katie Taylor en het zich niet kunnen bewijzen op Olympisch niveau zijn maar kleine haperingen naast de indrukwekkende lijst van gewonnen kampen. Tot dusver won ze 47 van de 50 kampen, waarvan bijna 19 met knock-out.

Op haar 38ste denkt ze stilaan aan haar afscheid in het boksen. “Ik wil in schoonheid eindigen. Ik ga mezelf niet laten gebruiken als opstapje voor jongere...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA: 'Landbouw en topsport'

Wim Vansevenant: “Topsport was makkelijker dan boeren”

RULA: 'Landbouw en topsport' Als topsporter word je in Vlaanderen beter begeleid dan als boer. “Welke boer kan nog zelf al die aangiftes en documenten correct invullen? Eén vergissing en je wordt zwaar gesanctioneerd. Dan kan je maar beter topsporter zijn. Dan regelen de overheid en je team bijna alles voor jou.” Boer Wim Vansevenant (52) uit Torhout heeft een verleden als topsporter en ziet parallellen en verschillen tussen beide.
Meer artikelen bekijken