Startpagina RULA: 'Landbouw en topsport'

Marthe Truyen: “Ik wist al heel vroeg dat ik niet melkveehoudster, maar wielrenster wilde worden”

In de RULA laten we jullie kennismaken met enkele topsporters met roots in de landbouw. Toen Marthe Truyen 5 jaar oud was, besliste ze dat ze de nieuwe Sven Nys of Marianne Vos wilde worden. De liefde voor de wielersport was nieuw in de familie, en omdat haar ouders een melkveebedrijf hebben, duurde het nog jaren voor ze zelf kon starten. Ondertussen won Marthe haar eerste wegrit bij de profs, en werd ze derde in Parijs-Roubaix.

Geen enkel familielid kende veel van wielrennen of veldrijden, maar Marthe (23) praatte van kleins af aan over niets anders. Voor haar ouders was het moeilijk om haar op andere gedachten te brengen, al hebben ze dat wel geprobeerd. Het is een dure sport, die dan ook nog eens heel veel tijd vraagt, en met een melkveebedrijf is dat moeilijk te combineren.

Eerst andere hobby’s geprobeerd

“Ik weet nog goed dat ik als kind...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA: 'Landbouw en topsport'

Wim Vansevenant: “Topsport was makkelijker dan boeren”

RULA: 'Landbouw en topsport' Als topsporter word je in Vlaanderen beter begeleid dan als boer. “Welke boer kan nog zelf al die aangiftes en documenten correct invullen? Eén vergissing en je wordt zwaar gesanctioneerd. Dan kan je maar beter topsporter zijn. Dan regelen de overheid en je team bijna alles voor jou.” Boer Wim Vansevenant (52) uit Torhout heeft een verleden als topsporter en ziet parallellen en verschillen tussen beide.
Meer artikelen bekijken