Startpagina RULA: 'Landbouw en topsport'

Grégory Wathelet: “Mijn ouders leerden me de waarde van hard werk kennen, niet die van geld!”

In de wereld van de paardensport is het waarschijnlijk niet nodig om Grégory Wathelet nog voor te stellen. Deze Belgische nummer 1-ruiter in de springsport en bronzen medaille voor ploegen op de voorbije Olympische Spelen staat de voorbije 20 jaar regelmatig in de Top 30-rangschikking. Hoewel zijn sportieve prestaties voorrang krijgen, is hij nooit zijn roots in de landbouw vergeten.

Grégory Wathelet staat op het palmares van de grootste internationale springwedstrijden, maar hij is nooit vergeten waar hij vandaan komt. Hij groeide op in de Condroz en daar keerde hij ook naar terug in 2016, toen zijn ouders stilaan met pensioen gingen. De ouderlijke hoeve, die tot enkele jaren geleden nog een honderdtal Limousin-runderen telde, werd verbouwd tot paardenstallen en –infrastructuur.

Leren uit je fouten, niet uit je overwinningen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA: 'Landbouw en topsport'

Wim Vansevenant: “Topsport was makkelijker dan boeren”

RULA: 'Landbouw en topsport' Als topsporter word je in Vlaanderen beter begeleid dan als boer. “Welke boer kan nog zelf al die aangiftes en documenten correct invullen? Eén vergissing en je wordt zwaar gesanctioneerd. Dan kan je maar beter topsporter zijn. Dan regelen de overheid en je team bijna alles voor jou.” Boer Wim Vansevenant (52) uit Torhout heeft een verleden als topsporter en ziet parallellen en verschillen tussen beide.
Meer artikelen bekijken