Startpagina Mechanisatie

Prijsstijgingen en knelpunten in toeleveringsketen doen tractorverkoop dalen

CEMA, de vereniging die Europese landbouwmachinefabrikanten verenigt, bracht in een recent rapport de situatie inzake de Europese tractorenverkoop in de eerste jaarhelft van 2022 uit. De afzet van nieuwe tractoren lag om diverse redenen lager.

In de eerste 6 maanden van dit jaar werden er over Europa zo’n 108.000 verkopen van nieuwe tractoren geregistreerd volgens opgave van nationale overheden. Uit deze ‘registraties’ worden 31.900 tractoren gehaald met een vermogen onder of van maximaal 50 pk (37 kW) en 76.900 tractoren met een vermogen boven voornoemde vermogensgrens.

CEMA gaat ervan uit dat het in totaal om 81.800 landbouwtractoren gaat. De rest van het cijfer wordt aangevuld door quads, verreikers, vrijetijdsvoertuigen of andere....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken