Startpagina Mechanisatie

Vergeet de bieten niet minimaal te ontkoppen

Sinds dit jaar gelden er andere ontvangstvoorwaarden voor de suikerbieten geleverd aan de Tiense Suikerraffinaderij. Zo worden er nu volledige bieten ontvangen. Dit wil zeggen dat de bieten licht ontkopt zijn (micro-ontkopping) en dat ze zonder bladeren geleverd worden.

De afschaffing van het quotasysteem vormt de achtergrond van het ‘micro-ontkoppen’-verhaal. Hierbij is het belangrijk om de productie te maximaliseren. Dit willen ze niet enkel in de kilogramopbrengst per hectare, maar ook op economisch vlak.

Voor telers die leveren aan Iscal, veranderen de ontkoppingsvereisten niet. Voor zij die leveren aan de Tiense Suikerraffinaderij houden de leveringsvoorwaarden in dat er nu micro-ontkopte bieten worden geleverd. Te diep ontkopte bieten zorgen voor een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken