Startpagina Mechanisatie

Gebroeders Stuer bouwden moderne sleepwagen voor oude tractoren

Oldtimerliefhebbers durven met hun klassieker moeilijk plaats nemen voor de grote sleepwagens tijdens een trekker-trekwedstrijd. Daar vonden de gebroeders Kamiel en Luc Stuer uit Sint-Niklaas iets op door zelf een aangepaste sleepwagen te bouwen, genaamd ‘kleine smurf’.

De ouders van Kamiel (73) en Luc (62) hadden vroeger een loonbedrijf en werkten met Ford County-tractoren. Daar is de microbe voor tractoren ontstaan. Helaas zijn de ouderlijke County’s op het ‘oud ijzer’ beland.

De broers zijn al 35-40 jaar actief in de wereld van tractorpulling of trekker-trek. Tot 5 jaar terug is Kamiel voorzitter geweest van de Belgische Kracht Tractoren Vereniging (BKTV), nu BTTO genaamd. Deze functie heeft Kamiel misschien wel 30 jaar lang waargenomen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken