Startpagina Tuin

De moestuin in september: meer dan alleen maar oogsten

De schoolvakantie is alweer voorbijgevlogen dus loopt de zomer op zijn laatste benen. Het hooi en het stro zitten op de schelf of staan netjes in grote balen op elkaar gestapeld. En dan wisten de oude boeren het wel: “als de akkers zijn geschoren, is de winter geboren”. Niet dat we in september geen mooie, zonnige dagen meer mogen verwachten, alleen heten ze vanaf nu niet meer zomerse dagen maar ‘mooie nazomer dagen’.

Ook in de moestuin draait de oogst op volle toeren waardoor er stilaan meer en meer perceeltjes komen leeg te liggen. Bedekken met een mulchlaag (aan dunne laag grasmaaisel, afgevallen bladeren) of inzaaien met een groenbemester zorgt ervoor dat de grond beschermd is tegen erosie en het voorkomt onkruidgroei. Bovendien nemen de groenbemesters de resterende meststof op die dan in het voorjaar, als de groenbemesters ingespit worden, weer beschikbaar komt voor de groenteplanten.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken