Startpagina Tuin

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Het vlinderseizoen is stilaan over zijn hoogtepunt heen, maar op zonnige dagen wordt de tuin nog steeds opgevrolijkt door veelkleurige vlinders die van bloem naar bloem fladderen. Deze insecten zijn dan op zoek naar nectar, die ze met hun lange roltong uit de bloemen zuigen. In ruil zorgen de vlinders voor de bestuiving van de plant. Kortom dit is de natuur op zijn mooist.

Net als de meeste planten die insecten nodig hebben voor hun bestuiving, bloeien vlinderlokkende planten lang en uitbundig met vaak prachtige kleuren, heerlijke geuren en opvallende bloemen. Dit is dus niet alleen leuk voor de vlinders, maar ook mooi meegenomen voor de tuinliefhebber. Met het nieuwe plantseizoen voor de deur – vanaf september kunnen container- en kluitplanten bij gunstige weersomstandigheden geplant worden – geven we graag een overzicht van de 5 mooiste vlinderlokkers.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken