Startpagina Maïs

Ondanks de regen rijpt maïs snel verder af

De metingen kwamen deze week op kruissnelheid. Op 16 locaties werd van 4 maïsrassen uit verschillende vroegrijpheidsklasses het drogestofgehalte bepaald. Met een gemiddelde van 3,2% verhoging in droge stof de afgelopen week mogen we stellen dat de maïs, ondanks de regen, in sneltempo verder afrijpt. Vergeleken met vorig jaar liggen de drogestofgehaltes gemiddeld zo’n 1,5 % hoger.

De oogst komt dan ook op gang, de locatie Meeuwen werd intussen al geoogst. Ook in Boutersem, Tongeren en Zichem komen de vroegste rassen (soms ruim) boven de 35% uit.

Net zoals vorig jaar zien we grote verschillen van perceel tot perceel in dezelfde regio. Zelfs op eenzelfde perceel kan de situatie sterk verschillen tussen de randen en het midden van het perceel of tussen drogere en minder drogere zones op een veld. Om een goed beeld te hebben van de toestand op je...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken