Startpagina Maïs

Monocultuur maïs doorbreken loont

Uit een vruchtwisselingsproef van de Hooibeekhoeve, die nog steeds loopt, blijken de resultaten positief. Het doorbreken van de monocultuur maïs levert minder onkruiden op, en de eerste resultaten duiden ook op een hogere opbrengst.

Sinds 2016 heeft de Hooibeekhoeve een vruchtwisselingsproef aanliggen, gestart in het kader van het demonstratieproject ‘Richtsnoeren voor een betere bodemvruchtbaarheid bij mais: doorbreken van de monocultuur’ en loopt nu verder in het demonstratieproject “4J-principe van vruchtwisseling bij maïs: Juiste teelt, juiste plaats, juiste techniek, juiste opbrengst”. In de proef wordt een monocultuur maïs opgevolgd, naast verschillende objecten waar de monocultuur maïs wordt doorbroken. Het principe is dat een jaar kuilmaïs wordt opgevolgd door bijvoorbeeld grasklaver, voederbieten of graan, al...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken