Startpagina Tuin

Prei: makkelijk in de moestuin, lekker in de keuken

Prei behoort tot de sterkste en makkelijkst te telen gewassen in de moestuin. Mits een goede planning is dit gewas omzeggens jaarrond beschikbaar. Je oogst het naar believen. Je kan het goed bewaren (koelkast of koele vochtige ruimte) of je vriest het in. Bovendien heeft prei uitstekende culinaire kwaliteiten: rauw in salades, in ovenschotels, in combinatie met vis of als smaakmaker in soep en stoofpotjes. Kortom, prei verdient een plaats in elke moestuin.

Nu de oogst in de moestuin begonnen is (denken we maar aan de vroege aardappelen, boontjes, worteltjes), komt er stilaan weer wat plaats vrij en kunnen we van start gaan met de teelt van latere gewassen zoals onder andere (winter)prei. Voor de liefhebber die op zoek gaat naar preiplantjes is het belangrijk om te weten of de gekochte plantjes wintervast zijn. Enkel dan kunnen de plantjes in de moestuin overwinteren

Wie zelf zijn plantjes opkweekt vanuit zaad, heeft keuze uit rassen van zomerprei (niet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken