Startpagina Tuin

Verstandig gieten spaart water

Nu we door de quarantainemaatregelen alleen maar kunnen dromen van zonovergoten exotische droomreizen doet de zon haar uiterste best om dit gemis zoveel mogelijk te verzachten. Al vanaf maart tellen we uitzonderlijk veel uren zonneschijn, waardoor de lente van 2020 er eentje wordt om in te kaderen. De keerzijde van de medaille is dat we bitter weinig neerslag kregen en dat het peil van het grondwater op heel wat plaatsen historisch laag komt te staan. Dat is geen goed nieuws voor de tuin die stilaan begint te kreunen onder het gemis aan water.

Niet alleen de gewassen op het veld krijgen het hard te verduren tijdens droge periodes, ook in de tuin is de droogte goed merkbaar en kan het nodig zijn om de natuur een handje toe te steken om schade door verdroging te vermijden. Planten kunnen nu eenmaal niet zonder water. Water is niet alleen onmisbaar voor de fotosynthese, het zorgt ook voor transport van mineralen en voedingsstoffen binnen de plant en op dagen met hoog oplopende temperaturen gebruikt de plant het water als koelmiddel. Met onderstaande tips kunnen we trachten om...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken