Startpagina Maïs

VIB start veldproef met maïsvariëteit die beter bestand is tegen droogte

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) start donderdag in het Oost-Vlaamse Wetteren met een veldproef met een genetisch gewijzigde maïsvariëteit die beter aangepast is aan de droogte. "De noodzakelijke transitie naar een klimaat-aangepaste landbouw omvat, naast het toepassen van nieuwe technieken en een beter beheer van de bodem, ook de teelt van robuuste, meer droogtebestendige gewassen", zegt het VIB.

De opwarming van de aarde laat zich ook in België overduidelijk voelen, stelt het onderzoeksinstituut. "Volgens het KMI staat 2020 nu al op de lijst van jaren met langdurige droogte, en we zijn nog maar aan het begin van het groeiseizoen. België valt in de categorie van landen met 'hoge waterschaarste' en daarmee behoren we tot de droogste regio's van Europa. Deze extreme condities hebben ervoor gezorgd dat de voorbije jaren erkend werden als landbouwramp waardoor landbouwsubsidies vrijkwamen als financieel opvangnet voor de landbouwbedrijven die hun opbrengst zien kelderen door de droogte...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken