Startpagina Tuin

Tuinrubriek: welkom in de wondere wereld van de sla

Sla, zie ik je denken, wat valt er nu te vertellen over sla. Inderdaad, tot voor enkele 10-tallen jaren was sla gewoon kropsla, maar nu heb je sla in alle soorten, kleuren en smaken. Op sommige professionele kwekerijen wordt sla nu ook gekweekt op water, waardoor de teelt volledig gemechaniseerd kan worden. Om nog maar te zwijgen van het jaarrond aanbod in de supermarkt.

Tegenwoordig kan je sla kopen met de wortelkluit er nog aan, verpakt in een speciale kluitzak, waardoor de sla langer vers en knapperig blijft, of gebruiksklaar, gewassen, gesneden en netjes voorverpakt. En dan hebben we het nog niet gehad over het uitgebreide aanbod aan soorten, rassen, kleuren, bladvormen en smaken. Hoog tijd voor sla in de moestuin of op het terras. Je kan het makkelijk kweken in potten of experimenteren met de nieuwe rassen of zaadmixen.

Sla: een oud gewas...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken