Startpagina Tuin

Tuinrubriek: cornus brengt kleur in de wintertuin

De herfst van 2019 is er eentje van 13 in een dozijn, met over de hele lijn waarden die dicht bij de gemiddelden liggen. Ondanks dat bleven de bomen opvallend lang in blad staan en leek de winter nog veraf. Uiteindelijk dwarrelden ook de meest hardnekkige blaadjes, gejaagd door de wind van afgelopen week, toch ook sierlijk naar beneden, waardoor de natuur er nu echt kaal en kleurloos komt bij te staan.

Ook in de tuin voeren de aardse kleuren nu de boventoon en zorgen enkel nog de bladhoudende hagen en struiken zoals buxus, taxus en hulst voor nog wat groene kleuraccenten. En het is net die winterse kleurloosheid die de Cornus nodig heeft om te kunnen uitpakken met zijn fraai gekleurde takken. De bloemschikkers onder onze lezers zullen het prachtig gekleurde en buigzame Cornushout zeker kennen en weten te waarderen voor het creëren van een prachtig kerststukje. En ook de tuinliefhebber weet deze struik met zijn prachtige felgroene,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken