Startpagina Vleesvee

Piet Vanbruwaene en Elien (Het Elsthof) : ‘Er is nood aan verdere verbreding’

Hij is verzot op dieren en kweekt Belgisch witblauw. Zij verwerkt en bereidt het vlees in de hoevewinkel annex automatenshop. Alle werk en liefde voor elkaar en het vak komt bijeen in het Elsthof in Tielt. Het verhaal van Piet Vanbruwaene en zijn vrouw Elien is dat van jonge, gemotiveerde landbouwers die door verbreding en korte keten een nieuwe invulling geven aan het ondernemerschap in hun levenswerk. “Het vraagt tijd en is plezierig, maar het gaat zeker niet vanzelf.”

De glazen bol van een waarzegster had Piet Vanbruwaene niet nodig om te weten welk beroep hij later zou kiezen.

Liefde voor ‘koebeesten’

Toen hij als ukkepukje zenuwachtig op de schoot van de kwistig met geschenken uitdelende Sinterklaas zat, vertrouwde hij iedereen die het horen wil al toe dat hij ‘koeboer’ wilde worden. Zo moeilijk was dat nu ook weer niet, als vierde generatie van een landbouwfamilie....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken