Startpagina Vleesvee

Voedingsdeskundige Inge Coene: ‘Een stukje vlees past prima in gezonde voeding’

‘Vlees eten, hoe gek is dat?’ Die vraag stond centraal op een studiedag. Vlees is evolutionair en historisch belangrijk voor de mens. Vandaag staat dit imago onder druk: ‘Vlees eten is slecht voor het klimaat, het milieu en de gezondheid’, toeteren tegenstanders. Toch biedt vlees veel positiefs. Het welles-nietesverhaal verdient nuance. “Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding, alleen moeten we er niet mee overdrijven”, aldus voedingsdeskundige Inge Coene (VLAM/NICE).

Op de studiedag van Inagro ‘Tijd voor nuance, vlees objectief en wetenschappelijk verantwoord benaderd’ schetste voedingsdeskundige Inge Coene van VLAM/NICE de plaats (en het belang) van vlees in een gezonde voeding. Eerst benadrukt ze dat we beter bij ‘feiten’ stilstaan en ons niet mogen laten beïnvloeden door ‘fabeltjes’.

Rondje ‘googelen’

Een rondje ‘googelen’ kan een heel vertekend beeld geven van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken