Startpagina Tuin

Een boom voor elke tuin: zuilbomen

In Wallonië staat de vergroening hoog op de politieke agenda. Maar liefst 4000 km hagen wil men daar in de komende 5 jaar aanplanten in de strijd tegen broeikasgassen en om de biodiversiteit te stimuleren. Het is een schitterend initiatief dat navolging verdient. Die 4000 km zullen we in Vlaanderen waarschijnlijk niet halen, maar omdat alle beetjes helpen kunnen we alvast beginnen in eigen tuin.

Meer groen in de tuin, in de vorm van bomen of struiken, is al een stap in de goede richting. En wie dacht dat bomen alleen thuishoren in grote tuinen heeft het flink mis. We hadden het hier al over leibomen en bolbomen, maar ook half- en laagstammige fruitbomen, knotbomen en niet te vergeten zuilbomen passen perfect in de kleinere tuin.

Zuilbomen

Met hun slanke silhouet zorgen zuilbomen voor hoogtewerking, dynamiek...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken