Startpagina Vleesvee

Amerikaanse rundvleesproducenten krijgen betere toegang tot Europese markt

Amerikaanse rundvleesproducenten krijgen een betere toegang tot de markt van de Europese Unie. Dat heeft Donald Trump vrijdag aangekondigd. De Amerikaanse president sprak over een "belangrijke doorbraak" voor de Amerikaanse boeren en de Europese consumenten. "Het Amerikaanse vlees is het beste ter wereld", aldus Trump bij de ondertekening van het overeenkomstige handelsakkoord met de EU.

Het princiepsakkoord werd medio juni al aangekondigd. De Europese Commissie liet toen weten dat delen van de volledige vleesimport van jaarlijks 45.000 ton in de EU vast zouden gereserveerd worden voor Amerikaanse leveranciers. Binnen een tijdspanne van zeven jaar zou het Amerikaanse aandeel zo tot 35.000 ton per jaar kunnen stijgen. Het gaat om vlees "van hoge kwaliteit", en zonder hormonen dus. De EU weert al langer rundvlees dat geproduceerd is met runderen die hormonen toegediend hebben gekregen.

De Wereldhandelsorganisatie WTO verklaarde eerder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken