Startpagina Tuin

Sluitkolen: Dé wintergroente bij uitstek

De winter is nog veraf, hopelijk hebben we eerst nog een warme en niet al te droge zomer, maar toch: wie deze winter kolen wil eten kan reeds aan de slag. Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Want kolen mogen dan al “groeien als kool”, de teelt van goede bewaarkolen heeft tijd nodig en vraagt de nodige kennis van de tuinliefhebber. Wij zetten graag nog eens alles op een rijtje.

V ooraf geven we graag nog mee dat, afhankelijk van de soort kool, er vroeger of later dient gezaaid te worden. Zo kunnen spitskool en savooi nu nog buiten in volle grond uitgezaaid worden. Wie zelf zaait moet wel de nodige aandacht besteden aan de keuze van het juiste ras: voor de verschillende types sluitkolen zijn er vroege-, herfst- en winterrassen op de markt. Wie niet zelf (ge)zaait(d) (heeft), kan gelukkig bij zijn vaste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken