Startpagina Tuin

Yacon: een nieuwkomer in de moestuin

In de zoektocht naar authentieke, nieuwe of andere smaken wordt er in de moestuin steeds vaker geëxperimenteerd met allerlei “nieuwe” gewassen. Een veelbelovende nieuwkomer met uitstekende culinaire kwaliteiten is de grondappel of yacon, een knolgewas dat ook de aandacht wist te trekken van de professionele sector en waarmee volop geproefdraaid wordt in het PCG.

A an nieuwe knolgewassen geen gebrek: aardperen, aardamandel, Oca van Peru, Helianti of zonnewortel, Ulluco, knolcapucien, Japanse andoorn, bataat, … Sedert enkele jaren staat echter vooral de yacon sterk in de belangstelling. De knollen hebben een fruitig aroma, de bite van een radijs en de lichtzoete, frisse smaak van de watermeloen. De plant doet het in ons klimaat goed en heeft weinig of geen last van ziektes. Ze heeft een vrij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken