Startpagina Tuin

De smaak van toen: retro groenten

Bij het begin van een nieuw moestuinseizoen nemen we u graag mee op een wandeling langs een aantal vergeten groenten. Groenten die om één of andere reden wat in de vergeethoek geraakt zijn en voor het grote publiek zelfs onbekend geworden zijn. Vaak gaat het om seizoensgroenten die slechts beperkt in tijd beschikbaar zijn of streekgebonden rassen, meestal met een eigen aparte smaak.

De “vergeten” groenten die we hier vandaag voorstellen, zijn groenten die nooit op een grootschalige manier geteeld zijn en omwille van bepaalde, vaak commerciële, redenen al lang uit de handel verdwenen zijn. Nochtans kunnen deze groenten bij ons perfect gekweekt worden en zorgen ze bovendien voor een rijker en meer divers smakenpallet in de keuken.

Aardpeer (Helianthus tuberosus)

Deze groente, soms ook wel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken