Startpagina Maïs

‘Streef naar een totale voederkost van 10 cent per liter melk’

Correcte informatie is belangrijk om goede bedrijfsresultaten te behalen. Dat geldt voor alle sectoren, ook voor de landbouw. Jan Bakker, directeur van KWS Benelux, vroeg zich tijdens de jaarlijkse persbabbel af hoe veehouders daardoor hun resultaten kunnen opkrikken.

Jan Bakker, directeur van KWS Benelux, startte met een terugblik op 2018: “In de melkveehouderij was er vorig jaar terug wat positivisme dankzij het behoud van de betere en stabielere melkprijzen. Maar zowat alle andere landbouwtakken staan onder druk. De rundveeprijzen waren niet goed; de varkensvleesprijzen bleven op een mager niveau. De voedergewassen kenden een slechte opbrengst door de aanhoudende droogte waardoor de voerkosten met gemiddeld wel 5 cent per liter melk zullen toenemen. Ook in de meeste akkerbouwgewassen zagen we slechte opbrengsten door de droogte en daarmee lage...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken