Startpagina Tuin

De Keltische boomhoroscoop

Bij de start van het nieuwe jaar wensen we de trouwe lezers van deze rubriek een tuin vol mooie bloemen en planten, met vele gezonde groenten en lekker fruit. Voor de moderne tuinier zijn planten mooi en/of lekker. Bij de Kelten speelden planten en de natuur een meer prominente rol in het leven. En misschien ware het goed om in onze moderne consumptiemaatschappij de natuur weer beter te leren kennen en te respecteren.

D e Kelten, onze verre voorouders, vertaalden de meest opvallende eigenschappen van bomen (groeivorm, groeiplaats, bloei, sterkte van het hout...) naar menselijke karaktertrekken. Ze hadden een kalendersysteem gebaseerd op de stand van zon en maan ingedeeld in 39 periodes,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken