Startpagina Maïs

Nieuwe maïsrassen 2019 zijn gekend

Het begin van het nieuwe jaar brengt weer een nieuwe ILVO-rassenlijst met zich mee. Deze jaarlijkse publicatie omvat een overzicht van alle rassen van voedergewassen tot groenbedekkers die op de Belgische rassenlijst te vinden zijn. In dit uniek document worden de rassen met een gunstige beoordeling voor de belangrijkste landbouwkundige kenmerken weergegeven. De combinatie van de rasbeschrijving en de teelttechnische informatie maakt van de ILVO-rassenlijst een handige tool voor de landbouwer om te streven naar een optimale teelt. De ILVO-rassenlijst staat ook digitaal ter beschikking.

De landbouwers worden de laatste jaren meer en meer overstelpt met allerlei cijfers afkomstig uit verschillende bronnen (o.a. Varmabel, CSAR, ILVO of proeven van zaadfirma’s). Commerciële advertenties kunnen ook nog eens misleidend zijn, aangezien resultaten onder de 100 % vaak niet worden weergegeven. De oorsprong van de referentiewaarde (100 %) wordt soms ook niet duidelijk gecommuniceerd. Vooral voor voedergewassen die op het eigen bedrijf verbruikt worden is de nood aan een objectieve rassenvergelijking groot om tot een juiste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken